A Bravonet Kft. társadalmi szerepvállalása

Klaudia Véber2022.10.16.

Hitünk szerint

A Bravonet Kft. cégfilozófiájában kiemelt szerepet játszik a társadalmi szerepvállalás (CSR), legyen az hátrányos helyzetű csoportok támogatása, vagy éppen egy kulturális rendezvénysorozat mecénási szerepköre. Hiszünk abban, hogy intellektuális érzékenységgel, széleskörű látásmóddal és haladó gondolkodással reagálunk a minket körülvevő aktuális társadalmi problémákra és ennek jegyében szervezünk saját, helyi szintű akciókat. Fontosnak tartjuk ezen megmozdulások tudat- és közösségformáló erejét, törekszünk a kellemes, családbarát munkakörnyezet megteremtésére, nyugdíjas munkavállalóink tovább foglalkoztatására, a pályakezdő fiatalok orientációjának segítésére.

Kiemelt külső fókuszterületeink a kultúra, az oktatás és felzárkóztatás, míg 100%-osan hiszünk a belső, lojális munkaerő megteremtésében és a fluktuációtól mentes munkahelyi környezet megvalósításában.

Kulturális értékek pártolása

Fontosnak tartjuk azon helyi, kulturális és értékmegőrző megmozdulások patronálását, amelyek szerényebb költségvetéssel rendelkeznek és méretükből vagy témájukból adódóan kisebb nyilvánosságot élveznek.

2021-ben a fenti indíttatásból vettünk részt támogatóként a magyar film születésének 120. évfordulója alkalmából a szentendrei Ferenczy múzeum és az Inforg stúdió közös szervezésében megvalósult eseménysorozatban.

A kiállítás és kapcsolódó rendezvényei a „Kísérletezés szabadsága” címet viselte, amely összecseng a Bravonet Kft.-t jellemző innovatív szemléletmóddal és értékközpontúsággal.

A magyar filmgyártás retrospektív, 2000-2010 közötti korszakát bemutató akciósorozatról összefoglaló itt található:

Hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatása

Különösen szívet melengetőek azok a megmozdulások, amelyek középpontjában a szociálisan hátrányos helyzetű csoportok támogatása áll. Az évek során több fővárosi gyermekotthon (neveket adatvédelem miatt nem közölhetünk) kis lakói örülhettek a gondosan összekészített, becsomagolt és ünnepélyes keretek között átadott ajándékoknak. Az adományozásokat egy az otthonok képviselőivel folytatott, heteken át tartó szervezés, egyeztetés és közös munka és gondolkodás előzte meg. Ennek eredményeképpen minden gyermeknek sikerült olyan ajándékkal kedveskedni, amire igazán vágyott.

Maci

Az eredmény számokban:

  • 4 autónyi kartondoboz,
  • 11 elhasznált celluxtekercs,
  • 23 méter selyemszalag,
  • 39 pár segítő kéz,
  • megszámlálhatatlan csillogó szempár.
szerepvállalás

Hiszünk az egyenlő esélyre való létjogosultságban, keressük a megfelelő fórumot, hogy segítő kezet nyújtva olyan célokat szolgáljunk, mint a kisebbségi szervezetek integrációja, a nehéz sorsú anyák és kismamák támogatása, valamint a létminimum alatt élő családok felkarolása. Ennek jegyében szervezünk tartós használati cikkek, élelmiszerek gyűjtésére akciót, melynek keretében egy közhasznú alapítvány közbenjárásával sok családhoz jutunk el adományainkon keresztül lélekben és fizikailag is.

Megfelelő munkakörnyezet, hangsúlyban a családi értékek

A külső akciók mellett a munkavállalói motiváció megteremtése, a hatékonyság növelése és a munkahelyi biztonságérzet megteremtése kiemelt jelentőséggel bír küldetéstudatunkban. Hiszünk a rugalmas hatékonyság erejében, ezért veszélyhelyzettől függetlenül lehetővé tesszük dolgozóink otthoni munkavégzését, a munkavállalói szabadnapokkal való magasabb fokú önrendelkezést. Fókuszban kezeljük a családi értékek hangsúlyozását, a kiegyensúlyozott dolgozói légkör kialakítását és fenntartását. Rendszeresek az ingyenes munkavállalói rendezvények az év különböző időszakaiban (karácsonyi évzáró, mikulás gyerekparti, családi sportnapok, dolgozói csapatépítő rendezvények). Figyelembe vesszük dolgozóink aktuális élethelyzetét, gyermekvállalás ideje alatt is aktív kapcsolatot ápolunk kismamáinkkal, igény szerint részleges munkavégzést is biztosítunk részükre. Ily módon jelentősen rövidül és egyszerűsödik a távollét utáni visszatérésük és integrációjuk.

Fél évente megismételt, ráépülő teljesítményértékelő rendszerünk segítségével azonnali és hatékony visszajelzést adunk a szakmai és soft skill készségek és képességek alakulásáról, a fejlesztendő területekről és fókuszpontokról. Közösen meghatározott SMART célok kijelölésével biztosítjuk a minőséget, mérhetőséget és nyomon követhetőséget. Fontosnak tartjuk a megfelelő belső kommunikáció megteremtését, a dolgozók döntéselőkészítésbe és utólagos értékelésbe történő bevonását.

Emellett figyelmet fordítunk kollégáink szakmai és készségszintű fejlődésére, az évi képzési terv megvalósításával garantáljuk szolgáltatásaink professzionális színvonalát. Előtérbe helyezzük az alkotást, kreativitást ösztönző együtt gondolkodást, csoportos tréningek keretében segítjük az egységes, értékalapú gondolatiság megteremtését és megvalósítását. Önállóan szervezett, munkaidőben tartott heti többszöri, kiscsoportos nyelvi képzéseinken keresztül lehetőséget kínálunk munkavállalóinknak a biztos szakmai nyelvtudás megszerzésére és szinten tartására.

Célunk a magasan képzett, speciális szakértelemmel rendelkező munkaerő megtartásán és létszámának növelésén keresztül a vevőigények legmagasabb szintű kiszolgálása.

Szakma és innováció

Időről időre kiemelt figyelem fordítódik a szakmai területen új és értéket képviselő kezdeményezések pártfogolására is.

2022-ben a Bravonet a fiatal tehetségek támogatását tűzte ki célul, ezért mondtunk azonnal igent a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Fekete László-díjának támogatói felkérésére. A 2020-ban alapított, idén 3. alkalommal megpályáztatott szakmai elismerést évente ítélik oda az év fiatal innovátorának. A díjazott olyan magánszemélyek közül kerülhet ki, akik az innovációs szegmensben újdonságot tudnak felmutatni. Ez aktív részvételt jelent valamely infokommunikációs innovatív fejlesztés koncepciójának kialakításában, létrehozásában, amely fejlesztés a magyar piacon is hasznosult és szakmai körökben elismerést váltott ki. A legfontosabb szempont azonban mégis a pályázó elhivatottsága és szakmai kvalitásai.

A pályázat hivatalos kommunikációja az alábbi linken érhető el:

https://www.hte.hu/hte-fekete-laszlo-dij-2022-kommunikacio

A Bravonet Kft. a fiatal tehetségek gondozása mellett elsődleges prioritással kezeli a telekommunikációs újítások pártolását, az értékteremtő és minőségi termékek és megoldások születésének támogatását.

A díj kiosztására a HTE Infokomm 2022-es konferencia keretében ünnepélyes keretek között kerül sor idén novemberben.

A konferenciáról bővebben itt:

https://www.hte.hu/web/infokom2022

Büszkék vagyunk, hogy közelről figyelhetjük a szakma jövőbeli kiválóságainak kezdeti lépéseit, és részesei lehetünk az új generációs, innovatív szakmai együtt gondolkodás térhódításának.

Küldetésünk

Mint a telekommunikációs piac meghatározó szereplője hiszünk abban, hogy külső társadalmi szerepvállalásunk, belső értékteremtésünk és szociálisan érzékeny, haladó gondolkodásmódunk hozzájárul munkavállalóink egészséges öntudatának fejlődéséhez; és a fair üzleti magatartás megteremtésével és képviselésével pozitív példát mutatunk a minket körülvevő szakmai világnak és humán társadalomnak.

Hajrá Bravonet!

Bravonet

Klaudia Véber Bravonet Kft.

More articles

In same category

Do you speak English?

Read
Do you speak English? Yes, I do. De ha mégsem, akkor segítünk! Ez is lehetne a Bravonet Kft. mottója a munkavállalói felé. Az üzleti életben cégformától, nagyságtól függetlenül az angol nyelv ismerete kiemelt fontosságú, hiszen sok partnerrel ez a közös nyelv. Mi a Bravonetnél hisszük, hogy akkor várhatunk el kiváló teljesítményt munkatársainktól, ha mi is […]

ISO 9001 és ISO 14001 minősítés 12 éve folyamatosan

Read
A Bravonet Kft. kiemelt fontosságúnak tartja működésének átláthatóságát és a partnerekkel való sikeres együttműködését épp úgy, mint a kollégák munka-magánélet egyensúlyának biztosítását. Ezt nem csak a sikeres partnerkapcsolatok és a dolgozók lojalitása bizonyítja, hanem az immár 12 éve folyamatosan jelen levő minőségbiztosítási rendszer is.

Avaya PCC – Tegyünk együtt különbséget

Read
2023.06.25 és 28. között, Prágában rendezte meg az Avaya a szokásos évi PCC konferenciáját, ahol a céget képviselő kollégák találkozhattak üzleti partnereikkel.  A konferencia fő mottója a „together we make the difference”, azaz tegyünk együtt különbséget volt. Ha röviden foglalnánk össze az eseményt, akkor: növekedés, újdonságok és felhő mindenek felett. Természetesen ettől sokkal több mindenről […]

© 2022 Bravonet Kft. All rights reserved | Privacy policy